Tömör, velős igazság!

Ha az alábbiak rád is igazak, akkor dolgozz érte, hogy ez megváltozzon!

“Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni. Add ingyen, ők azt hiszik, csapda. Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz. Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük. Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk. Mondd, hogy tradicionális üzlet, azt felelik, túl nehéz. Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM. Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik. Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.
Mindegyikükben van valami közös:
A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.
Csak kérdezz rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.
Ahelyett, hogy a szíved remegne gyorsabban, miért ne csinálj valamit gyorsabban, ahelyett, hogy csak agyalnál valamin, miért ne tégy valamit érte. A szegényekben egyvalami közös:

Egész életük a várakozásról szól.”

Jack Ma
Alibaba.com alapítója

 

Reklámok

3 thoughts on “Tömör, velős igazság!

 1. Én mindig azt kérdezem az ilyen nagyokosoktól, hogy tessék, leírom őszintén a helyzetemet és a főbb megkerülhetetlen tulajdonságaimat, te pedig legyél szíves egész konkrétan lépésről-lépésre leírni, hogy mégis mi a bánatot kezdenél pontosan ugyanebben a helyzetben, pontosan az én helyemben! Nulla alkalommal kaptam eddig értékelhető választ. 🙂

  De van egy jó kérdésem: miért vesszük természetesnek, hogy olyan világban élünk, ahol egy alkalmazott csak nyomoroghat? Mi van, ha nem született mindenki vállalkozónak? Ha nem mindenki alkalmas rá? Amit néhányan rásóznak másokra, azokat a dolgokat valakiknek le is kell gyártani, be kell csomagolni, el kell szállítani, ők nem fontosak?

  Az “ingyen segítség” az a beetetés.
  Aki azt mondja egy szegény embernek, hogy “csinálja nagyban”, az meglehetősen cinikus és szemtelen!

  “Csak kérdezz rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.”
  Normális bérért becsületesen dolgozni valahol, ahol embernek néznek, szerintem születne pár ilyen döbbenetes válasz. 😀

  • Igazad van, alkalmazottként nem lehet csodát csinálni. Max. ha olyan főnököd van, aki anyagilag is értékeli a szorgalmadat. Mint mindenben ebben is igaz, hogy nem jár mindenkinek a kitörés lehetősége, csak annak aki tesz is érte. Ha alkalmazottként n8ncs előrelépésre lehetőséged, váltanod kell. Nem feltétlenül muszáj mindenkinek váltani, mert van aki imád alkalmazott lenni (én is ismerek több ilyet, sőt valaha én is szerettem). Nem akar gondolkodni, szereti ha minden nap valaki megmondja, hogy pontosan mit csináljon.

   • Nem mindenki tud “eladni”, és ez nem gondolkodni akarás kérdése. Igazából azt kritizálom, hogy az alkalmazott értéktelenebbnek van feltüntetve, mint a vállalkozó. Én képtelen vagyok így látni.

    Szerintem sok vállalkozó nem gondolkodni akar, hanem dolgozni nem akar, ezért dolgoztat másokat. Ha annyira jól menne a gondolkodás a vállalkozóknak, akkor hosszú távban gondolkodnának, és nem egy pillanat alatt akarnák kiszipolyozni a munkaerőt, aztán eldobni, mint egy szemetet. Egészen elképesztő eseteket olvastam. Nem azt lesnék, hogyan spórolják ki mindenből az anyagot, az időt, nem baszogatnák a dolgozót, hanem motiválnák. Nálunk is a hülyeség megy, csak a közvetlen felettesek igazán jók, legalább ebben szerencsénk van. Nem gondolkodnak ezek, csak a saját egy pillanatnyi hasznukat akarják látni, minden és mindenki más pusztulhat, utánuk a vízözön! Ez nem gondolkodás, ez annak a hiánya.
    Természetesen tisztelet minden kivételnek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s