Mosolyka, egy csodálatos ember

Nehéz róla írni (aki nem ismeri, Hozleiter Fanny-nak hívják és egy igazi Hős a szememben). Annyi minden kavarog bennem és igazából csak a velős dolgokat tudom vele kapcsolatban leírni. Legutoljára kb. 2-3 éve hallottam róla és szándékosan kerültem bárminemű információt vele kapcsolatban, mert “juj mennyire lehangoló…”.

Úgy kb. egy hónapja belefutottam vele kapcsolatban egy cikkbe és utána egyből feliratkoztam az Ő személyes hírlevelére. Eddig két hírlevelet kaptam tőle, de ez a legutolsó nagyon komoly nyomott hagyott bennem. Egyszerűen annyira megindító volt olvasni, hogy muszáj volt írnom ide egy amolyan rövid bemutatót  élménybeszámolót írást, ami bemutatja, igenis mennyire tudunk változni. Mert nagyon is változunk, én legalábbis borzasztóan.

Egy éve még “kiixeltem” volna a posztját, enyhe közönnyel (védve magam az érzelmektől), ma pedig könnyezve olvastam és utána minden problémám, egyszerűen nevetségesen semmivé vált. Utálom a motiváció szót (ma már mindenki “motivátornak” képzeli magát), mert Ő több ennél, Ő egy igazi Hős! Fiatalabb nálam, de sokkal több szenvedést, apró örömöt, kínt élt meg mint én vagy mondhatnám ismerőseim többsége összesen.

Miért Hős a szememben? Mert a mindennapi kínjai között, szakít arra időt és erőt (!), hogy kontrasztot teremtsen az Ő élete és a mi életünk között, ezzel is megmutatva, nekünk mennyivel könnyebb (sőt!!!), ezzel együtt mérhetetlen erőt adva a mindennapi gondjaink leküzdéséhez.

Sajnálom, hogy nem tudok szebben fogalmazni, mert igazán megérdemelne egy tisztelettudóbb, részletesebb bemutatást, de így a végére csak annyit: Köszönöm, hogy létezel és az internet segítségével vagy nekem!

Reklámok

8 thoughts on “Mosolyka, egy csodálatos ember

    • Én az első kamion alá begurulnék, ha a helyében ébrednék reggel. Semmit nem tud szinte csinálni, a férje viszi ki WC-re, gyakran be is fullad. Nekem egy torokgyulladásom van most, és majd megőrülök tőle. 😀 Természetesen mindenkinek a maga baja az, amit meg kell oldania/el kell viselnie, de van, amit én nem bírnék. A férje helyében sem volnék, nem bírnám lelkileg!

      • Ezt igen durván fogalmaztam meg, elnézést is kérek. A semmit nem tud csinálni a mozgásra értendő, és úgy sem egészen igaz! Viszont tud könyveket írni és emberek közé menni, beszélni előttük, gyerekekkel játszani óvodákban, – ez nagyon is valami!! Szerethet és szeretve van- ez pedig talán a legfontosabb az életben.

  1. Én a goldenblog versenyen figyeltem fel a blogjára. Azóta követem, bár könyvet nem olvastam tőle.
    Engem az fogott meg, hogy majdnem hajszálra egyidős velem, csak pár nap van köztünk születési dátumban. És én mehetek szabadon, vagy két lábam, nem mondták h a 20-at sem érem meg, ahogy neki. Azért követem, hogy őt látva és ahogy az életét éli, legyek már duplán hálás a sajátomért és igen, csendben maradhatok ahhoz képest, amin ő átment. És imádom, hogy ötletel. Mikor egy vasa sem volt, kitalálta h csinál mosoly bögréket és mosolyt adva szerezz némi bevételt.
    Tényleg jó hogy van nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s