Minden szava igazság!

Ritkán osztok meg hasonló dolgokat, de ezzel teljes mértékben egyet értek!

“Jó eséllyel nem fogod szeretni ezt az írásomat…

Miért? Ugyanis én egyáltalán nem értek egyet azzal, amikor másokkal foglalkozunk, és nem azzal, hogy MI mit tudnánk tenni annak érdekében, hogy jobb legyen az életünk?

Jó ha tudod, hogy esélyed sincs rá, hogy teljes, kiegyesúlyozott, boldog életet élj, amíg:

– Kifogásokat gyártasz, hogy neked miért nehezebb, mint másnak vagy éppen másnak miért könnyebb, mint neked Pl.: Persze, neki könnyű, mert… Bezzeg nekem! Megtudná, ha az én életemet élné!! Hidd el, hogy addig nem tudsz teljes életet élni, amíg kifogásokat gyártasz, és nem változtatsz, nem teszel valamit a változásért! Készítettek egy interjút egy hölggyel, aki egyedül nevelte három gyermekét, és emellett hihetetlen sikereket ért el. A fő kérdés az volt, hogyan volt képes minderre három gyerek mellett, egyedül, mire ő ezt válaszolta: „Úgy, hogy a gyermekeimre INDOKként tekintettem, és nem kifogásként!

– Másokat hibáztatsz azért, ahol tartasz, a jelenlegi helyzetedért. Javaslom soha ne azt kérdezd magadtól, hogy ki tehet arról, ahol most tartasz, hanem azt, hogy mit tehetsz azért, hogy jobb legyen! Akarod-e így leélni az egész életedet? Ha nem, akkor mindenképpen változtass valamin. Albert Einstein mondta, hogy az örültség képlete, ha mindig ugyanazt teszed, és más eredményt vársz tőle. Ha mersz igazán őszinte lenni magaddal, kérdezd meg magadtól, hogy mit változtattál az utóbbi időben, hogy jobb legyen? (Ez persze nagyon tud fájni, és ezért egyszerűbb másokat hibáztatni, mondjuk engem, amiért ezt most leírom)

– Önigazolásokat gyártasz. Olyanokat, hogy én már mindent megpróbáltam… Ahogyan Winston Churchill mondta a második világháború legsötétebb pillanataiban: Eljött az idő, hogy ne csak azt tegyük meg, ami tőlünk telik, hanem azt, ami tényleg szükséges.

Mindhárom kategória azért veszélyes, mert átmenetileg ugyan sokkal könnyebb elviselni a jelenlegi szituációt, hiszen leveszi rólunk a felelősséget, DE NEM OLDÓDIK MEG TŐLE A HELYZETÜNK!

Mindig tudsz majd kifogásokat gyártani, hogy neked miért nehéz, neki miért könnyű, miért vagy túl öreg, vagy túl fiatal valamihez, vagy, hogy szerinted miért nem lehet Magyarországon, ennyi pénzből, stb., de ettől még NEM OLDÓDIK MEG A HELYZETED!

Mindig tudsz majd másokat hibáztatni legyen szó a szüleidről, a párodról, a kormányról, rólam, vagy éppen az időjárásról, de ettől még NEM OLDÓDIK MEG a helyzeted!

Mindig tudsz majd önigazolásokat gyártani, hogy te mennyi mindent megtettél már, de ettől még NEM OLDÓDIK MEG A HELYZETED!

Ahhoz, hogy megoldódjon a jelenlegi helyzeted az első lépés kimondani, hogy ÉN VAGYOK A FELELŐS A SAJÁT ÉLETEMÉRT, ÉS SENKI MÁS!!!

Ha ezt meg tudod tenni, már túl vagy az út nehezén. smile emoticon

Aztán kérdezd meg magadtól, hogy:
– Mit tudnék tenni ÉN, hogy jobb legyen a helyzetem?
– Mi az, amit ÉN eddig nem tettem meg, de ha megtenném jobbá válna az életem?
– Min kellene változtatnom NEKEM, hogy jobb legyen a helyzetem?
– Mit kellene abbahagynom, vagy elkezdenem NEKEM ahhoz, hogy jobb legyen az életem?

Hidd el, hogy addig, amíg nem teszed fel magadnak ezeket a kérdéseket, és maradsz a más felsorolt módszereknél (kifogások, mások hibáztatása, önigazolás) esélyed sincs teljes életet élni!

A legnagyobb előrelépés az lehet az életedben, ha a saját kezedbe veszed a felelősséged, és elkezdesz tenni, változtatni ahelyett, hogy magadon kívül keresnéd a megoldást!

Barátsággal és szeretettel!
Péter”

Forrás: Facebook

Reklámok

7 thoughts on “Minden szava igazság!

  1. “Hidd el, hogy addig, amíg nem teszed fel magadnak ezeket a kérdéseket-Vagy hiszel vagy gondolkodsz.Együt a kettö nem lehetséges.A hit nem a vallás.A vallás az vallás!,a hit az hit!”
    “En egy méjségesen vallásos hitetlen vagyok.Ez egy új vallás féle.-Albert Einstein”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s