Hosszú Katinka és ami mögötte van

Kicsit vicces címet adtam, de ez fordítottan arányos az ügy komolyságával. Az alábbi részletet, külön kiemelném:

” Az is a jövő útja, hogy az úszósport bekerül a világ pénzes sportágai közé, és ennek megfelelően Hosszú Katinka érvényesíteni kívánja nemcsak a maga, hanem versenyzőtársai számára is a megfelelő szakmai és anyagi feltételeket, s megköveteli, hogy akik reklámfilmekben szerepelnek, azokat fizessék meg.”

A Hosszú Katinka-ügy hátteréről

u.i. megjegyezném, hogy nem szeretnék politikai oldalra folyni, a Népszavát sem olvasom (kaptam a linket). Kizárólag sportolói szemszögből vizsgálom az esetet.

 

 

Reklámok

3 thoughts on “Hosszú Katinka és ami mögötte van

  • Köszönöm a kérdésed. Első gondolatom az volt, hogy “fúj elkapitalizálódik” az úszás is, de rá kellett jönnöm, hogy ez egy gyermeteg gondolkodás. Valójában mindig is a pénz irányította, csak a vezetők “fölözték” le az egészet.
   Az élsport egy speciális világ, ahol a cél érdekében, MINDENKI feláldozza az egészségét.
   Úgy gondolom, teljesen elvárható, ha cserébe, jelentős anyagi kompenzációt kapnak. Nincsenek naív gondolataim, szerintem nyugathoz képest, illetve a sportolókon keresztül közvetve (pl.reklám) befolyt pénznek, csak egy elenyésző összegét fogják megkapni. A java, mint mindig, a vezetőknél fog maradni. DE! Ez így van jól, mert ők azok, akik évekkel a tehetség “pénztermelése” előtt, mindent biztosítanak (pl. uszoda, edző, táborok stb.), ami a sportoló fejlődéséhez kell.
   Úgy gondolom Katinkáék, csak azt akarják, ami jogosan megilleti a sportolót, de a vezetőség ezt is sajnálja odaadni. Ez van, ilyen világban élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s