Hálás vagyok Karácsonyi különkiadás

Úgy gondoltam, hogy ezt a két speciális napot, egyben írom meg. Már önmagában az is különleges, hogy egy ősrégi speciális Bluetooth billentyűzetet csatlakoztattam a telefonomhoz és azon pötyögök most. A rossz kijelző miatt, ez igazi megváltás.

Tegnap reggel a szokásos rutin után, nekiálltam életemben először, minden fontos üzleti partnerünknek egyedi köszönő levelet kiküldeni. Szerintem ez sokkal többet ér, mint egy sablonos Boldog Karácsony szöveg.
Utána kidolgoztam egy újabb szóbeli tételt.
Délután megtudtam, hogy a vidéki barátaim anyagi okok miatt akarják kihagyni, a nálam szervervezett karácsonyi összejövetelt. Nem volt kérdés, hogy autóba ülök és elmegyek értük. Úton odafele az egyik pirosnál, egy kolduló öregasszonyt láttam. Sajnos az ilyen helyzeteket még a  kommunikáció terén, nem nagyon tudom kezelni, de úgy éreztem rajta egy szokásosnál nagyobb összeggel lehet csak segíteni. Nem tudom, hogy pontosan miért kényszerült erre a megalázó cselekedetre, de elmondása szerint, az összeg “életet mentett”. Nem ez az egyedüli hasonló cselekedetem és nem is azért írtam ezt le, hogy felvágjak vele, de az hogy egy teljesen kultúráltan felöltözött, aranyos öregasszony erre kényszerűlt, nagyon meghatott.
Az este nagyon jól sikerült, jókat nevettünk és az egyszerű ünnepi menü is, amit főztem, finomra sikerült.

Ma egy váratlan munkahelyi riasztás miatt géphez kellett üllnöm, de utána nem hagytam ki a reggeli rutint. Hazaérve, gyors zuhany, pakolás és indulás vidékre a szüleimhez.
Nehéz szavakba foglalni, az ezután következő eseményeket. A legfontosabbat emelném ki, hogy a nővérem két legkissebb gyerekeivel, az ikrekkel, nagyon jól szórakoztam. Énekeltek nekem, én közben videóztam őket, utána pedig a felvételek láttán, hatalmasokat nevettünk. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és őszinte leszek, én még náluk is jobban élveztem a produkcióikat. A felnőttekkel is tartalmas beszélgetéseket folytattam és remélem, hogy az új pozitív hozzáállásommal sikerült az uncsim apjára hatnom. Szeretne valami mással foglalkozni, de azt gondolja, hogy 56 évesen, már nincs rá ideje. Mondtam, neki hogy a jelenlegi egészségügyi állapota alapján, bőven van még 20 évnyi tartalék benne, szóval még ne temesse magát, ráér majd utána sopánkodni.

Messze ez a legboldogabb Karácsonyom és most, hogy ezt a sort itt a szüleimnél üllve leírtam, egy apró boldogságkönnycsepp jelent meg a szememben. Remélem mindenkinek csodásan telt/telik, ez a csodás Ünnep!

image

Ez a bejegyzés mobilról íródott! (A kényelem miatt, nincs ékezet)

Reklámok

One thought on “Hálás vagyok Karácsonyi különkiadás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s