Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!

“Ahogy Szolzsenyicin dolgozik Vermontban, úgy szorgoskodom én is a száműzetésben. De Szolzsenyicinnel ellentétben, én nem leszek egyedül.”

A reggeli sétámról hazatérve eszembe jutott a fenti idézet, amely a kedvenc filmem, a Felhőatlasz végéről származik. Az elmúlt években voltak olyan Karácsonyok, amikor is valami “kitalált” kifogás miatt, szándékosan nem utaztam haza, mert nagyon idegennek éreztem az Ünnepet. Egyszerűen nem tudtam örülni annak, hogy mások boldog(nak vélt) párkapcsolatban élnek, esetleg gyerekekkel körülvéve, én pedig egyedül. Inkább maradtam Pesten és egyedül töltöttem ezt az időszakot.

Tavaly megtört a jég, mert Szentestére hazautaztam és együtt voltam a szüleimmel, másnap pedig vissza Pestre, hogy a barátokkal is együtt tudjak lenni. Még mindig valahogy erőltetve éreztem a Karácsony hangulatát és kizárólag a nővérem gyerekei miatt, próbáltam valamilyen szinten élvezni. A legfontosabb viszont a minőségi együttöltés ideje, amit utólag felmérve, szinte nulla volt. “Boldogok a lelki szegények” alapon, azt gondoltam, hogy az volt az első olyan alkalom, hogy felnőtten is átéltem az Ünnep hangulatát. Tévedtem, de persze ahhoz, hogy ezt felfogjam, el kellett jöjjön az idei év Karácsonya.

Külsőségeket tekintve, az idei év sem változott, nincs igazi, de van egy virtuális Karácsonyfám. Ráakasztottam az összes pozitív dolgot, amit másoknak “önzetlenül”, szeretetből tettem. Igazából az előző 9 nap miatt ragyog úgy igazán. Tudom egy kicsit beképzelt, önfuttatónak hangzik, de csak azért írom ezeket le, hogy érezzétek, minden tárgyi értéknél többet jelent, ha szeretet adunk! (nagy részük kimaradt a Hálás posztokból)

Az utolsó két sor, sablonos, képmutató kijelentések. Az alapgondolat, miszerint minden pozitív dolgot másokkal önzetlenül teszünk, egy arcátlan hazugság. Mindenki szíve mélyén tudja, hogy ezáltal, nem csak másokon segít, hanem önmagán is. Valójában vágyik arra a pozitív érzésre, amit nem lehet megfogalmazni, mert mindenkinek egyénileg át kell élnie. Ez nem rossz, nem negatív, mert ha mindenki csak ennyire lenne önző, a Föld maga a Paradicsom lenne.

A fenti idézet magyarázata: bárhogyan is alakul a mai napom, már nem leszek egyedül, mert mindig velem lesz a virtuális Karácsonyfám, amire ha bármikor is ránézek, mosolyra késztet.

Kérlek téged, ezen a csodás Ünnepen, próbálj meg olyan személyekkel is felvenni a kapcsolatot, akikkel valamilyen vélt/valós sérelmek miatt, ritkán vagy egyáltalán nem beszélsz. Bocsáss meg neki(k) és üdvözöld Karácsony alkalmából. Ne Ő érte tedd meg, hanem magadért és hidd el legbelül, a megbocsátás következtében, olyan pozitív élményben lesz részed, ami szavakba nem foglalható.

Ezzel kívánok ismételten Áldott Békés Boldog Karácsonyt, neked és Kedves Családodnak, Barátaidnak!

u.i. Ezt a posztot úgy írom, hogy karácsonyi zenék szólnak a háttérben. Ha egy évvel ezelőtt valaki ezt mondja, kinevetem, de ma már átérzem a pozitív hangulatát.

Reklámok

5 thoughts on “Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!

  1. Boldog karácsonyt! Don’t worry, velem eddig mindig az volt, hogy fizikálisan ugyan nem voltam egyedül ilyenkor, de lélekben igen. Szerintem most sem lesz másként, aztán ki tudja. c:

      • Háát, ami azt illeti, én úgy érzem, hogy nekem most jó így. Pont ott vagyok, ahol lennem kell, ennél többet nem is nagyon kívánhatnék most. Semmi zaj, semmi üvöltözés, felfordulás, csak csend és nyugalom. Aztán ki tudja, hogy ez mikor változik meg. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s