Új fejezet

Egy merőben új dologba vágtam a fejszémet és mindent megteszek, hogy sikerüljön!
Én egy szerencsés embernek tartom magam, mert nagyon könnyen mosható az agyam. Tudom ez sokak számára negatív tulajdonságnak hangzik, de hamarosan megértitek, miért nem az.

Az életem legutóbbi, kb. 2 évében többször utaltam már rá, hogy Csernus könyvei és egy közeli barátom, nagyon nagy befolyással voltak az életemre. Nagyon sokat köszönhetek nekik.

Kb. egy éve belfutottam egy facebook bejegyzésnél Szabó Péter előadó nevébe. Érdekes volt a videó, de mint már oly sokszor az életben, rosszkor kaptam, túl korán találkoztam vele.

Telt múlt az idő és mint anno a Csernus könyvnél, itt sem tudom megmagyarázni, hogy hogyan jutottam el oda hogy foglalkozzak vele. Letöltöttem az egyik hangoskönyvét. A címe: Szabó Péter – Állj félre a saját utadból.

A munkám miatti nyomástól, napi szinten elég komoly stresszel keltem és feküdtem. A napokban, meg tudtam magamban azt fogalmazni, hogy valahogyan a még nem létező és a rajtam kívülálló dolgokon ne idegeskedjek.

Már napok óta próbálom lefekvéskor összegezni, az aznapi pozitív dolgokat, hogy ezáltal is egy kis lelket öntsek magamba. Reggelente viszont minden kezdődött elölröl. Két-három napja, aerobozás közben kikapcsolódásként, hallgattam a fent említett hangoskönyvet.

Ma sikerült a terveim szerint alakítsam a napomat és a két legfontosabb dolgot, amit reggel kitűztem megcsináltam. Ennek jutalmaként egy extra esti sétát iktattam be. A hangoskönyv utolsó CDjét hallgattam, amikor is megtaláltam a megoldást az állandó szorongásomra. Mindig mikor előjönne a negatív érzés, a következő kérdést kell feltennem magamnak:

Számítani fog ez 10 év múlva?

Amint megválaszoltam a kérdést, valami megmagyarázhatatlan nyugalom kerített hatalmába. Tíz év múlva, biztos vagyok benne hogy nem fog számítani, bárhogyan is alakulnak a munkahelyi dolgaim.

Próbálok, minél több javaslatot elsajátítani, hogy a negatív gondolatokat és személyeket teljesen kizárjam az életemből. Tudom, hogy nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de dolgozni fogok ezen. Az egyik ilyen a reggeli rutinom megváltoztatása. Egy fél órával korábban ébredek és lemegyek egy kicsit sétálni. Szándékosan nem kapcsolom be a számítógépet és a telefonomon a leveleimet sem nézem meg. Utána pontosan 20 percet olvasok. Ezek után fog indulni csak a napom.

Minden este (vagy legalábbis törekszem rá), úgy mint az ezt követő posztban, leírom az aznapi pozitív dolgokat, amik velem történtek. Így próbálom még jobban tudatosítani magamban.

U.i. ezt a posztot már egy új kategóriába soroltam, aminek először azt a nevet adtam, hogy “A Boldogság útján”, de már ki is javítottam arra, hogy “Boldog vagyok!”

(Lehet sokan azt gondoljátok megőrültem vagy elszálltam magamtól, de én tudom, hogy nem így van. Hiszek a gondolatok erejében!)

Ez a bejegyzés mobilról íródott! (A kényelem miatt, nincs ékezet)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s