Elegem van

Ezt a posztot, először mobilon kezdtem el írni, de utána rájöttem, túl sokáig tartana ott befejezni, ezért gépnél folytatom.

Az egész körülbelül 10 éve kezdődött, amikor is a szerencsék sorozata következtében belekerültem abba a munkakörbe, ami alkalmazotti, majd pedig saját cégtulajdonosi pozíciókat ölel(t) körül.

Elnézést, hogy csapongok, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez a poszt olyan jelentőséggel bír az életemben, mint ami kb. két éve íródott (itt ki akartam keresni a konkrét posztot, de elhiszitek hogy nem találom?), amikor is az exemmel való szakítás és Csernus könyve hatására, az életemben elindultak bizonyos önfejlesztő folyamatok.

Nyáron baromi jól éreztem magam, az abszolút csúcs az volt, amikor is Augusztus elsején, az új függőágyamban feküdtem a dunaparton. Erre azért emlékszek ennyire pontosan, mert készítettem erről egy képet.
2015-08-01 14.56.07
Lágy szellő fújdogált, jó zenét hallgattam és egy kellemes könyvet olvastam. A cégünk sose ment ilyen jól, diétámmal tökéletesen haladtam, egyszerűen a csúcson voltam.

Sejthető, hogy ezek után indult a lejtmenet. Na nem egyből, meg kellett várni a szeptemberi hónapot. Először valami furcsa késztetés során, átgondoltam hogy milyen nyomorultan élek, mert anyagilag megtehetném hogy utazgassak, de a munkám miatti hozzáállásból, ezen a nyáron is kihagytam. Mindig találtam valami kifogást. Ezek után visszagondoltam, hogy az elmúlt 10 évben is egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyit nyaraltam és ez elgondolkodtatott. Egy apró gondolatmorzsa került a fejembe, ami elkezdett “dagadni”.

Naponta foglalkoztatott a gondolat, hogy mit kellene kezdjek magammal, ami hatására kikerülök ebből a 7/24-ig tartó “börtönből”, amit ráadásul magamnak építettem. Kézenfekvő volt a gondolat, de mégis majdnem 3 hét alatt jutottam el oda, hogy meg is fogalmazzam.
Szeretek emberekkel foglalkozni, jobbá tenni az életüket és e mellett imádom azt a sportkörüli életmódot, amiben élek. Ki is pattant a szikra, hogy akkor legyünk személyi edzők.
Nem tartom magam lángésznek, de azért 10 év sportban eltöltött idő alatt, nem gondolom, hogy sok újat tudnának mutatni egy alapképzésen. Olyan iskolát kerestem, ahol könnyen megszerezhetem a “papírt”, ami a legális elhelyezkedéshez kell.

Majdnem kifutottam a jelentkezési határidőből, amikor is eldöntöttem, belevágok. Gyökeresen megváltoztatom az eddigi életemet és a jelenlegi munkámból kiszállok. Na persze nem azonnal, hanem amint el tudok helyezkedni, mint személyi edző.
Alig egy nap telt el, amikor is elkezdtek komoly gondok lenni a cégünknél és napi stressznek voltam/vagyok kitéve, ami felőröli a gondolataimat. Írni sem volt kedvem, mert az energiám nagy része elment a munkám-diétám-tanulás háromszögében. Nehéz volt a pozitív jövőre gondolni, akkor amikor a kiszolgáltatottság bárdja lengett a fejem fölött. Most is ott van a fejem fölött, de egyszerűen “leszarom”, mert muszáj minden erőmmel az új jövömre fókuszáljak és ha a régiben ennyi volt, el kell engednem. Nagyon nehéz, de ezen dolgozom minden nap.

Most ott tartok, hogy két hónap múlva vizsga és mivel maximalista vagyok, már jelentkeztem az erre ráépülő képzésre, ami valószínűleg már olyan információkat is tartalmaz (Rekreáció, rehabilitáció témakörökben), ami engem is érdekelni fog.

Tudom, hogy jó úton haladok, mert amikor elképzelem magam, hogy ismert és ismeretlen embereknek segítek elérni a céljaikat, jó érzéssel tölt el.

Reklámok

15 thoughts on “Elegem van

  • A kommentemet kitoroltem, mielott elkuldtem, mert nagyon sablonos volt.
   Igazabol vegiggondolva a kerdesed, en szerencsesen mindig az almaimat eltem. Eddig azt gondoltam, az volt az almom, hogy egy sikeres uzletember legyek, de valojaban, az inkabb a sajat bortonom megteremtese volt.
   Most uj almot talaltam, ami remelhetoleg elhozza azt az egyensulyt az eletembe, ami tenylegesen szabadda tesz. Lehet ez is csak illuzio es tovabbra is onmagamat kell keresnem, de nem adom fel. Neked is csak ezt tudom javasolni, mert celok/almok nelkul nincs ertelme elni, ezert mindig dolgozz az almaid elereseert.

   • Lehetsz sikeres edző és üzletember is egy személyben. Álmaid megvalósítása közben pedig élvezd az utat amit jársz, legalábbis próbáld meg. A cél és a hozzávezető út egyformán fontos.

   • En pontosan ezt a 10 eve tarto utat szeretem ebben a sportban. Mindig van hova fejlodni. Nem a jo fizikum vonz, az csak egy hozadeka. En most szabadidot akarok, ami nem megy ugy hogy tulvallalom magam. Remelem ha csak a szemelyi edzoskodes marad, akkor ott nem esem ugyanabba a hibaba.

 1. Hasonló élményben volt részem, amikor anno újságírásra jelentkeztem. Mondjuk nem lettem újságíró, de amint elkezdődött a képzés, folyamatosan jöttek a különböző élethelyzetek, hogy mégse legyen olyan könnyű az életem. Többek közt az egyik ilyen szituból született a blogom is ugyebár… szóval nagyon jól tetted, hogy hallgattál arra a bizonyos hangra, és belevágtál az új kalandba! Nagyon jó alkalom ez arra, hogy ne csak könyvből meg tanároktól, de magától az élettől is tanuljon az ember. Kitartás!

 2. Felnézek azokra az emberekre, akik mernek váltani-változtatni méghozzá gyökeresen. Anno én is kitűztem magamnak, hogy pilates edző leszek, csak váratlanul jött az anyaság. Élvezem, de az álmom én sem adom fel… ki tudja, talán egy sportcentrumban fogunk dolgozni? 😉

  • Köszönöm és kizárólag azért írom le ide a gondolataimat, hogy hátha általuk másnak is lendületet adok a változtatáshoz.
   Én hiszem azt, hogy ha igazán akarod, akkor anyaság mellett is megcsinálod.
   A nem sportágspecifikus általános elméleti anyagokban, ha segítségre szorulsz, szólj és segítek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s