Macskás csaj

Kedves olvasóim, most bemutatom a tökéletes példát arra, hogyan veszíti el egy blog a női olvasóinak, egy jelentős részét. Kéretik nem utánam csinálni.

Egy blogger kérésére írok, egy ismételten elég kényes témáról. Milyen az én szemszögemből egy macskás/cicás csaj?! Ez a poszt kizárólag a saját tapasztalataimat tartalmazza, egy elhanyagolható halmazból vett minták alapján.
Életem során eddig három tipikus macskás csajjal hozott össze a sors. Kettő futó kalandnak számított, egy pedig hosszú évekig tartó felületes haverság.

Általánosságban amit tudok, hogy a macska, szemben a kutyával, egy érdekállat. Kizárólag akkor dorombol, közeledik, ha akar- vagy már megkapott valamit (általában csak előbbinél).

A két rövidtávú kapcsolatomnál, még nem volt meg bennem ez a sztereotípia. Úgy indult az egész, ahogy minden normális kapcsolattal. Az első néhány ottartózkodásom ideje alatt, mivel alapjába véve szeretem az állatokat, a macskák is kedveltek. Persze ez addig tartott, ameddig a tulajdonosának vitt ajándékaim mellé, ők is kaptak apróságokat és rendszeresen simogattam őket, akár már-már kényelmetlenül hosszú ideig.
Idővel viszont folyamatosan jöttek az apró jelzések, miután én mindig “behatoló” voltam a világukban, nem csak a macska harapott/karmolt meg, hanem a leányzó is éreztette velem, hogy a macskája az Isten és én mindenképp csak utána következem, illetve örüljek annak is, ha foglalkozhatok velük. Minden esetben a macska után kellett alkalmazkodni. Tipikus példa erre az allergia. Közös barátainkkal nem találkozhattunk a lakásban, mert a macskát még csak néhány órára sem lehet bezárni egy szobába, ezért az allergiások miatt máshol kellett találkoznunk. Ez csak egy a millió kis apró idegesítő húzásokból.

Nagyon bezárkózó, antiszociális személyiségek voltak. Lehet filozofálni azon, hogy ez mind a sok átverés miatt van, de másokat is becsapnak/kihasználnak és valahogy mégsem lesznek “macskás csajok”. Minden fokozható a macskák számával, minél több, annál durvább dolgok történnek. A három macskás exemnél, amikor az ágyon tévéztem, odalopódzott az egyik (persze a legnagyobb) és simán teljes erejéből beleharapott a lábamba, miután előtte két órával a saját kezemből megetettem. A lány mit mondott? Én vagyok a hibás, miért nem foglalkoztam a macskával? Mehettem a kórházba tetanusz oltásra. Ekkor persze betelt a pohár és többet nem találkoztunk. (Igen, így utólag visszagondolva, elég szánalmas, hogy akkoriban mennyi mindent lenyeltem)

Nem állítom, hogy csak negatív oldaluk van, de ezek egyszerűen annyira erős jellemvonások, hogy az épeszű ember meg sem jegyzi a pozitívumokat, hanem fejvesztve menekül. Arról ne is beszéljük, hogy a macska jelenlétében, komoly “balesetveszély” a szex, hisz a tulajdonságai között ott van az egyik legfőbb negatívum, a féltékenység is. Ezt nem részletezem, mindenki fantáziájára bízom.

Van viszont egy elméletem, amit remélem sosem fogok a gyakorlatban alátámasztani, miszerint a már átvert, kihasznált lányokat, végérvényesen tönkreteszi egy macska. Felerősíti bennük az antiszociális hajlamot és egyszerűen a macska kisajátítja a tulajdonosát.

Mielőtt az olvasóim, a bárdot meglegyintik a fejem felett, kijelentem hogy biztosan van normális cicás leányzó, csak valahogy én és az ismerőseim nem találkoztak még ilyennel.

u.i. Teljesen megfeledkeztem az előző albérletem körül lakó macskás öregasszonyokról. Tanúja voltam, amikor az egyik új szomszédomat (aki jelezte a nő felé, hogy képtelen aludni a nyivákoló macskáitól) az egyik öreglány megfenyegette, hogy ha egy macskáját is elviteti vagy eltűnik, akkor úgy elvágja a torkát, mint egy csirkének! A srác csak legyintett rá, de én láttam a nőn, hogy komolyan gondolja.

 

Reklámok

5 thoughts on “Macskás csaj

  1. Hát igen, vannak olyan nők, akik kb. eladják a lelküket a macskájuknak. Amikor először voltam az egyik cicakávézóban, odament egy teljesen eszét vesztett 30-as az egyik macskához. A nő konkrétan nekiállt gügyögni meg cérna hangon nyivákolni, aztán teljesen bezsongott. Csak lestem, mint hal a szatyorban. o.o 😀 Sosem voltam ilyen mértékben fanatikus szerencsére, meg ha látom az állatkán, hogy elég neki, akkor nem okoz gondot az, hogy békén hagyjam. Bezzeg az a nőci… addig pesztrálta szegény állatot, amíg az meg nem karmolta. :/ 😀

  2. Uhhh.. utálom a macskákat… egyszer egyet vagy egy napig dédelgettem meg szeretgettem erre az meghallott valahonnan egy kutya ugatást és a nagy “menekülése” után úgy néztem ki mint akit denevérek támadtak meg… az egyik karmolás nyoma még mindig megvan a lábamon… a másik meg egy idősebb ismerősünknél volt… nem nekem hanem tesómnak.. csak elvolt és játszott aztán mikor egy kiskocsival ( még kicsi volt olyan 10 éves) neki állt kocsikázni a padlón egyszer csak a macska kiugrott a fotel alól és úgy bele kapott az ajkába hogy vinni kellett orvoshoz… nem vagyunk valami macska szeretők ilyen élmények mellett… habár nem utáljuk őket, de mivel megvan az ok ( egyetlen ember allergiás a macskákra a családban) ráfogjuk hogy azért van kutyánk és nem macskánk….

  3. Előrebocsátom, kutya párti vagyok (ez de marhaság!) de engedtessék meg néhány észrevétel. Először is: érdekállat nincs. Viszont kiszolgáltatott van. A gyerekek sem érdekgyerekek, pedig igyekeznek megfelelni a felnőtteknek. Másodszor: a macska független, sose fog nyalizni. Ez mondjuk sok embert zavar. Így jártak. Harmadszor: nem a macskákra vetíted ki, hogy a nők idióták voltak? (Mondom úgy, hogy a sztorik tágabb kontextusát nem ismerem.)

    • En tenyleg azt tapasztaltam, hogy a macska csak erdekbol kozeledik es amit te is irtal, hogy egyaltalan nem idomithato. Ez utobbi akkor nem gond, ha csak a jo dolgokat nezzuk, de van nagyon sok kellemetlen szokasa, amirol keptelenseg leszoktatni. Na de az is lehet, hogy ahogy te is irtad, a tulajdonosai voltak tul gyenge jellemuek (ami igaz is), hogy normalisan neveljek oket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s