Az énem 50 árnyalata

Az egész úgy kezdődött, hogy hetekkel ezelőtt az egyik mozifilm előtt láttam A szürke 50 árnyalata bemutatóját. Kicsit furcsa deja vu érzésem támadt, amivel először nem is foglalkoztam. Napokkal később pedig beleakadtam a youtube változatába is és ismét megnéztem. Tudtam, hogy a könyv (nálam műveltebbek véleménye alapján) egy nagy rakás szar. Utálom a kritikákat és nem is olvasom el őket, de a filmmel kapcsolatosokat nem úsztam meg. A csapból is az folyt, hogy a film pont olyan lett, mint a könyv. Ezek után komoly pénzösszegébe került volna bárkinek, hogy rávegyen engem a megnézésére.

Ma reggel egy SMS várt az egyik exemtől. A következő állt benne:”Mizu Mr. Grey?” Először arra gondoltam, hogy nem is nekem akarta küldeni. Visszaírtam, hogy félrecímezte az SMS-t. Erre csak annyit válaszolt:”Nézd meg a filmet.” Korán reggel hülyékkel kell foglalkoznom? Felhívtam, kinyomott. A következő SMS-t küldte:”Szürke 50 árnyalata a címe”. Na elég volt, félreraktam a telefont, mert gondoltam vagy még részeg vagy csak megakart szívatni.

Nővéremmel mostanában sokat beszélünk telefonon, általában mély témákat érintve (pl. gyereknevelés, szülők befolyása, stb.), amiben még én is meglepődöm, hogy a végére mire jutunk. Ez a távolság jótékony hatása, mert ameddig gyerekkorunkban egy lakásban éltünk, meg tudtuk volna (szó szerint) ölni egymást. A családból, egyedül Ő ismeri, hogy az elmúlt több mint egy évben, milyen változásokon mentem keresztül. Azt mondta, látott egy filmet, amit nekem meg kellene néznem, mert részben rólam szól. Eléggé felcsigázott, persze a válaszkérdésemre, amikor a fenti mestermű volt a válasz, nevetés kapott el. Mondtam neki, hogy ma Ő a 2. aki ezzel szívat, de Ő állította, nem annak szánta, ezek után rövidre zártuk a beszélgetést.

Felhúztam magam, elmentem a legközelebbi vetítésre.
Néztem a filmet és még az elejét élveztem is. Ahogy pörögtek a filmkockák, láttam nálam ugyanazt “kicsiben/magyar módra” (próbálom nem beképzelten, nagyzolóan írni) egzisztencia, elegancia, sport, sportkocsi, piano és a repülés (ezekről külön írok). Mosolyogtam, sőt amikor a titkos vágyához ért, akkor “tátva is maradt a szám”, mert hasonló (még nem ennyire perverz) vágyaim/igényeim vannak nekem is.

Innen a cselekmény annyira nem érdekelt, pláne a gyenge színészi alakítás és a szoftpornó.
Dominancia, uralkodás minden és mindenki felett. A történet közepétől végig ez foglalkoztatott, mert én is ebben “szenvedek”, amit olykor a barátaimtól is megkapok. A munkám során élvezettel tölt el az “Istenkomplexus” vagy valami hasonló, amikor tudom hogy minden a kezem irányítása alatt történik és én döntök emberek jövőjéről. Ezt az évek során megtanultam kezelni, ezáltal nem váltam a beosztottak között egyoldalúan utálatos féreggé, mert mindig következetes maradok. Ebből kifolyólag tudok tükörbe- és az alkalmazottak szemébe nézni. Hasonló érzéssel tölt el a tőzsdézés is, mert kibővíti a határaimat és szó szerint részt veszek a világ irányításában, még ha egy csepp is vagyok a tengerben.

A történet vége szinte adta magát, mert ebből a gyenge sztoriból, nem lehetett hepiendet kihozni. Az autómhoz menet rájöttem a reggeli SMS “miértjére” is. A film vége, úgy végződött ahogyan az a bizonyos kapcsolatom. Szó szerint, az egyik heves szeretkezés vége után, a következő beszélgetésrészlet hangzott el: “belőlem neked csak a testem kell…” és hiába mondtam anno bármit is, mindegy hogy én mit gondoltam, utólag átgondolva neki volt igaza. Úgy látszik ez mély nyomott hagyott benne, mert a film megnézése után, én és a rövid kapcsolatunk jutott az eszébe.

Véleményem szerint az embernek, mindig, minden helyzetben vállalnia kell a döntései következményeit. Én is vállaltam és írtam neki egy SMS-t, amiben elismertem, hogy anno igaza volt és tudom ez nem kárpótolja, de elnézést kértem. Ezek után felhívott, elmondta mennyire meglepődött, mert nem nézte volna ezt ki belőlem és azóta Ő rég túltette magát rajta, boldog párkapcsolatban él.

Verdikt: A film brutálisan rossz, tényleg az, de számomra fontos részleteket tartalmazott, ami után legalább valakiből, (talán) ki tudtam húzni a múltbéli tetteim után maradt “tüskét”.

u.i. Összeállt a kép az sms és a nővérem hívása közti filmes párhuzammal kapcsolatban. Tegnap vagy tegnapelőtt Bálint nap volt és mindenki a párjával moziba ment, romantikus filmeket nézni. Elég szomorú, sablonos ötlet.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s