Mi a cél?

Többször rádöbbenek, hogy csak úgy pörög az idő. Az egyik pillanatban hétfő, a másikban már szombat vagy épp vége volt a tavasznak, de mindjárt már a nyárnak is. Rohan az idő és azt veszem észre, hogy nem használom ki eléggé.

A munkám tudom sokak álma, mert megdolgoztam azért, hogy szinte önmagától működik, annyira sikerült automatizálnom a résztvevő elemeket. A tőzsdénél is, egyre jobban finomítom az apró dolgokat benne és azt veszem észre, hogy ezáltal lassan elérem, hogy hetente alig kell foglalkoznom vele. Egyre több szabadidőt generálok magamnak, amit nem töltök el eléggé tartósan. Sok az üresjárat, amit időpocsékolásnak tartok. Üresjárat alatt itt arra gondolok, hogy csak megnézek egy régi kedvenc sorozatom egyik részét vagy böngészem az internetet, nem az unatkozást értem ezalatt, mert azt nem szoktam.

Itt elmesélnék egy történetet, amit a napokban hallottam: Egy férfinak meghal a felesége és megtalál a neje szekrénye kipakolásakor egy dobozt, amiben egy szexi fehérneműt tárolt és az volt a dobozra írva, hogy “különleges alkalomra”. Soha nem vette fel, de már nem is fogja tudni.

Ez az apró történet elgondolkodtatott engem, hogy mi a célom? Mire várok? Mikor lesz az a pont, hogy végre kimondhatom: “megérkeztem”?

Olyan érzésem van, mintha mindig várnék valamire. Nem utazok el ide, mert még… Nem csinálom ezt, mert még… Nem lesz jó ez, addig amíg…

Nem találtam Önmagamat, pedig így közel a harminchoz, nagyon jó lenne ha már meglenne az irány. Régen nagyon sablonosan gondolkodtam. Barátnő, feleség, ház, gyerek. Ez a klasszikus élet, amit a szülők, rokonok általában az emberbe nevelnek.
Ma ezt már teljesen máshogy gondolom. Legyen valakim, mert nem szeretnék egyedül megöregedni, de olyan elvárásaim vannak (régebben írtam erről), hogy már kételkedem hogy egyáltalán ez összejön. Az esküvő, mint klasszikus esemény se érdekel. Bízom benne, hogy olyan párt találok, aki ha ragaszkodik az eseményhez, megelégszik egy romantikus tengerparti esküvővel, aminél max a szűk baráti/családi kör lesz jelen.

A családalapítás, nem lehet életcél. Azaz úgy értem ezt, hogy ez egy mellékszál egy ember életében, ami vagy összejön vagy nem. Úgy gondolom ez is olyan, mint minden más az életben, hogy nem jár mindenkinek. Ki kell harcolni/érdemelni és ha nem is jön össze, a világnak ettől még nincs vége.

Ha a fenti nem lehet életcél, akkor mi az? Egy szép ház? Ez már nem vonz, mert a mai világban képtelenség jó szakembert találni, aki nem kóklerkedi el és akkor vagy megutálom a házamat és eladom vagy milliókat ölök az átalakításokra. Egyik sem jó végkifejlet. Igazából teljesen jól érzem magam az albérletben és még csak saját lakásra se vágyom. Miért? Egyszerűen azért mert nincs rá igényem. A funkcióját az albérlet is teljesen megteszi és évekig nem akarok azért spórolni, hogy majd valamikor összejöjjön egy saját lakás. A posztot már be is fejezhetném, ha az előbbire való spórolás mellett döntenék, mert akkor a mozgásterem nullára csökkenne, lévén minden pénzt félre kellene raknom.

Túlságosan ingerszegény életmódot folytatok, ami mellett tényleg azt veszem észre, hogy csak pörög az idő. Kicsit olyan ezt a posztot olvasni, mint ha “kapuzárási pánikban” szenvednék, de őszintén tényleg azt érzem, hogy ezt az üresjáratot meg fogom bánni. Az élet dolgainál, az egyszerűségre törekedem és bárhogyan is próbálom leterhelni magam, mindig megoldom az egyszerűbb utat és ezáltal a szabadidő felszabadítását. Irigyelhető dolog ez, de úgy gondolom, ha az emberben van elég kitartás és kreativitás, simán eltudja érni ezt, persze némi szerencsével.

Az elkövetkező napokban a következő kérdésre próbálok választ találni:”Mi legyen a cél?”

u.i. az a sejtésem, hogy az “élményekben” lesz a válasz…

Reklámok

One thought on “Mi a cél?

  1. Én is gondolkodtam már azon, hogy egyáltalán szeretnék-e esküvőt. Arra jutottam, hogy egy “jelképeset” bevállalnék, de akkor aztán senki más ne legyen ott. 🙂 (Írom ezt a kis 23 évemmel… :D)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s