Társkeresés gyakorlatban (erősen szubjektív gondolatok!)

A mostani bejegyzés gondolata Csíkszentmihályi Mihály – Az Áramlat könyvének olvasása közben ötlött a fejemben, amiben kifejti hogy milyen jó dolog naplót vezetni, ami alapján későbbiekben könnyen újraélhetők az események. Burkoltan anno én is ezért kezdtem el írni, de a mai napra már kifejezetten célommá vált. Egyszerűen az egyén, azaz “én” fejlődésemet szeretném dokumentálni és későbbiekben majd újra elemezni. 

Körülbelül másfél hete ismét elővette a jó öreg társkeresős oldalt, ahol régen regisztrálva voltam. Írtam is erről egy bejegyzést, hogy hogyan is csinálom én elméletileg a társkeresést. Így sokadik alkalommal leírva nagyon elcsépelt szónak találom, mert nem nevezném “társkeresésnek”, hanem inkább ismerkedés. Az út végén nem feltétlenül egy társat találsz, hanem lehet valami mást. Egy beszélgetőpartnert, de akár egy barátot.

A mai elkeseredett világban, kevesen képesek feldolgozni az egyedüllétet. Azt tapasztalom, hogy mindenki “komoly kapcsolat” céljából regisztrált az oldalra és ha csak 1%-ban nem felelek meg az elvárásainak, azaz a tökéletes ideálnak, már nem is fecsérli rám az idejét. Hibának tartom, mert jó dolog az emberek sokszínűségét megismerni, épp ezért olvasok számomra teljesen idegen témájú személyek blogjait, mert jó ismert témákkal, szituációkkal kapcsolatban megismerni mások gondolatait. Itt kiemelném, hogy nem a bunkó parasztokra gondolok, hanem azokra akik kulturált módon nyitnak a másik felé.

Megismerkedtem egy olyan lánnyal, aki nagyon aranyos volt a képeken, ezért írtam neki. Zárkózott típus, akit sokan kihasználtak, ezért az elején úgy nyitottam, hogy én magamról kezdtem írni neki. Sikerült elfogadtatnom vele magam és Ő is megnyílt felém. Egy nap elteltével, 180 fokos fordulatot vett a személyisége és szemrehányó, illetve kötekedő lett. Nem tudtam mire vélni és amatőr módon magyarázkodtam. Először azt gondoltam, hogy én fogalmazok kétértelműen és félreérthető dolgokat írok, amik elő is fordulhatnak, hisz az írás az egy társkeresésnél, nagyon személytelen. Tévedtem. Arra kellett rájönnöm, hogy nagyon nagyon zárkózott, olyannyira hogy szándékosan bele látja a dolgokba azt, ami nem is létezik. Őszintén ámultam, hogy önállóan milyen jelentet csinált és könyvelt engem el egoista, beképzelt, szemétládának, pusztán azért mert a végén arra jutottam, hogy nem egymást keressük az oldalon. Sose voltam képes szemét lenni a nőkkel, amit régen gyengeségnek tartottam, de a mai napra erénynek gondolok. Aki olvassa a blogomat, annak remélem ez egyértelmű.

Körülbelül 1,5 év telt el, mióta aktív lettem újra ezen az oldalon és elképesztő változások mentek végbe. Azok a lányok, akik rég óta (legalább 1 év) tagjai az oldalnak, lelkileg tönkrementek. Képtelenek bízni a másikban és egyfajta Zombiként élik a mindennapjaikat. Ördögi kőr, hisz azért vannak az oldalon, mert társat keresnek, de képtelenek az új emberekben annyira megbízni, hogy akár a minimális esélyt is megadják a pozitív csalódásnak. Sajnálom őket és pontosan tudom kik miatt lettek ilyenek (lásd volt lakótárs, akiről biztosan írtam).
Ott a másik csoport, akik frissen regisztráltak az oldalra és ők pedig nyitottak az ismerkedésre.

Mivel van reális énképem, ezért azt gondolom, ha a második csoportból a jóval jobb nők válaszolnak és ugyanarról a profilról írok, akkor nem a külsőmmel van a gond, tehát csak a történet kedvéért elméletileg zárjuk ki ezt a faktort a további vizsgálatból. Kikkel fog az előbbi csoport tagjai összejönni? Egy profi hazuggal, aki az “X” alkalom után is képes újra átverni, viszont addig esetleg már beletörődnek a sorsukba és egy gyerek is becsusszan.

Gondolataimat drasztikusan tovább vezetve, egy önmarcangoló spirálba keveredik a társadalmunk, ami a folyamatos bizalmatlanság miatt alakul ki. Ennek következtében teljesen elfogadott az, ha a szülők gyerekei kurvásan öltöznek 13 évesen, illetve a szopás, mivel szerintük nem szex, simán átesik az erkölcsi szűrőjükön. A spirál csak tovább fog csavarodni, hiszen a sérült szülők, képtelenek egészséges szellemiségű gyereket nevelni, ezért a gyerekeik is egy sérült gondolkodásmódot örökölnek.

Költői kérdés a végére: Hová fog ez fajulni?

Reklámok

4 thoughts on “Társkeresés gyakorlatban (erősen szubjektív gondolatok!)

 1. Elolvastam néhány posztodat. Vannak dolgok, amiket hasonlóan látok.

  Pl. a társkeresést, online. Én is beregeltem egy társkeresőre, szerintem ugyanarra, mint Te. Hát ami ott megy, az nem semmi! Többen írták, hogy ez húspiac, és tényleg. Ahogy írtad, ha 1%-ban nem vagy megfelelő, akkor ennyi. Az ennyi nálam a visszasemírnak-ot jelenti. Valószínűleg külső miatt is (másra nem tudok gondolni), de nekem 10%-os válaszolási statisztikám van, viszonylag nagy mintából véve.

  A másik, hogy ezeken az oldalakon lelkileg többször összetört (ok, a férfiak is tehetnek róla, de ez egy másik sztori), a szőke herceget fehér BMW-vel kereső, ugyanakkor az “egyébkénttökjólérzemmagamegyedülis” nők vannak, akik közül többen 3-4-5 éve dobálják ki az embereket az 1% miatt.

  A másik, amin kiakadtam a tkeresőkkel kapcsolatban, az a “hanemválaszolokaznemetjelent” nők. Az én “mintavételemben” ez 90%. Mi az, hogy nem válaszol?! Ha odamennek hozzá az utcán, köszönnek, és mondanak valamit, akkor elfordítja a fejét?! Kemény. Ezekre az oldalakra azért mennek az emberek, hogy párt találjanak a szívüknek, lelküknek. És erre mit csinálnak? Vissza sem írnak. Hát az ilyen lelkű nők ne is írjanak vissza. De akkor 90%-ban ilyenek vannak fent? Ez nem költői kérdés volt. A válasz: Igen.

  • Az első próbálkozásom, még pár évvel ezelőtt nálam is 10%-os válaszolási arányt mutatott. Az idok egyszerű, túl átlagos profilt kreáltam, ami alapján a nőkben nem generált vonzalmat.

   A “hanemválaszolokaznemetjelent” dolgot, én megértem. Mivel ez egy húspiac, így naponta több tíz, de akár esetenként több száz megkeresés van csajoknál a pasiktól. Emberetelen mindre válaszolni, így egyszerűen csak ignorálják a kép alapján nem szimpatikus srácokat. Ezért fontos előnyös képet felrakni (úgy mint a csajok 99%-a) és utána jön csak az első üzenet tartalmának fontossága.

   • Lovebox?
    A nem válaszolok: eegy idő után a nők megunják ezt. És őszintén: rossz híreket – visszautasítást – kellemetlen közölni, plusz senki sem akarja megbántani a másikat. stb. és könnyen belefárad az ember a 0 tartalmú közhelyes üzenetekbe, amelyekre, ha ránézel, tudod, hogyy az ember biztosan nem érdekel téged…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s