Igényesség

Változunk, változunk. Közhelyes, de tényleg igaz. Most hogy lazításként ismét zenét hallgatok eszembe jutott, hogy pár éve, mennyire más voltam.

Épp Parov Stelar – The Princess albumát hallgatom, amely egyszerűen varázslatos. Mindenféle hangszer megtalálható benne, egyszerre régies és modern. Természetesen ez minden Parov Stelar számra igaz, de régen el nem tudtam volna képzelni, hogy valaha is hallgatni fogom. Úgy gondolom, mint mindenhez, ehhez is fel kell nőni. Sajnos a kultúrát tekintve eléggé későn érő típus vagyok, ha azt nézzük, hogy közelebb vagyok már a harminchoz, mint a húszhoz.

Ha már kultúráról írok, érdemes megemlítenem, hogy pár hónapja megvettem életem első fényképét. Nagyba kinyomtatva, amelyet bekereteztettem és a monitorom felett díszeleg (kép lentebb). Valahogyan teljesen magával ragadott a “Fine art photography” stílus.  Úgy gondolom, ha egyszer saját házam lesz, ilyen képekkel lesz tele.

Sokan szomorúságot látnak a hasonló képekben, mert én is sok ismerősömtől kaptam ezt a véleményt, de én egyáltalán nem érzem ezt. Én csak a tökéletes “csend”-et látom, amely egyszerűen ellazít és megnyugtat. Valahogyan vonzza a tekintetemet és percekig el tudok időzni rajta. Ez a szép a művészetben, hogy valakinek egy értelmetlen “paca”, másvalakinek pedig egy többrétegű világ.

Jó ilyenkor visszagondolni, hogy honnan hova jutott az ember és remélhetőleg a szaldó pozitív.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s