Társkeresés elméletben

Előre jelzem, az alábbi sorok az én véleményemet, céljaimat  tükrözik és nincs szándékomban senkit se megbotránkoztatni vele. 🙂

Én alapjába véve kétféle társkeresési lehetőséget látok magam előtt. Az egyik a “véletlen”, a másik pedig az “előre eltervezett”. Véletlennek azt nevezem, amikor egy étterembe, edzőterembe, utcán, valami oknál fogva beszélgetésbe elegyedek valakivel és szimpatikusnak találom. Ez a legegyszerűbb és legritkább formája az ismerkedésnek, mert sajnálatosan azokba a “körökbe”, ahova én járok, hamarabb látok fehér hollót, mint hozzám való barátnő jelöltet. Ez úgy hangzik, mintha nagyon magas lenne a mérce, ami igaz is. A mai társadalomhoz képest, túl magas is.

Nehezen születik meg ez a bejegyzés. Időközben eltelt pár nap és elmentem egy zsúfoltrokonszülinaphalmazoshétvégére, ahol összefutottam a gyerekkori exemmel. Fura volt látni és az még furább volt, hogy Ő már férjnél volt, illetve egész délután alatt stírölt a szomszéd asztaltól. Nem beszélgettünk, csak puszi-puszi érkezésnél és távozásnál. Nincs meg a közös “nyelv” nem volt miről beszélni és zavarba se akartam hozni a férje előtt. Na de vissza a témához.

Folyamatosan csiszolódik az ízlésem, elvárásaim a másik féllel szemben. Egy biztos, hogy ne legyen motoros, illetve ne szeressen motorozni. Miért? Ezt még magam sem tudom tökéletesen megfogalmazni, de elsősorban a teljesen más vágyak miatt van ez. Én már nem állok olyan szenvedéllyel iránta, utasként nem is vinném magammal, így vagy egy másik palival kellene motorozzon, vagy Ő saját maga, saját motorral. Értelem szerűen egyiket se preferálom, mert előbbi hülyén veszi ki magát, még úgy is hogy maximálisan megbízom benne (hisz ezért vagyok vele), utóbbit pedig azért, mert félteném a nap minden szakában. (u.i. nagyon igaz az a sztereotípia, hogy a motoros csajok mind k-betűsek, mely szerencsére nem saját tapasztalat)
Visszatérve az ízlésemhez, alapvető elvárás az intelligencia. Ez nagyon komplex dolog. Mindenképp legyen művelt, olvasott személy, aki fogékony az új dolgokra. Ne legyen Fbook függő, kapcsolattartásra használja, azt is maximum naponta egyszer. Semmilyen selfie, kurvás, szarpoénosképes posztjai ne legyenek. A legjobb ha álnéven van fent és nulla tartalmat oszt meg magáról. Miért? Mert nagyon osztom a véleményt, hogy a Fbook ártalmas. Nagyon ártalmas. Egyszerűen elkorcsosítja a társadalmat, kezdve az írás teljesen degenerálttá rontásával, egészen az emberi értékek és a morál nullává tételéig.
Ne legyen “A” típusú személy, akinek mindenképp kapcsolatra, támaszra van szüksége, mely nélkül fél embernek érzi magát. Legyen stabil, érzelmileg egyensúlyban lévő személy.

Itt jön képbe az “előre eltervezett” stratégia a társkeresésben. Viszonylag egyszerű dolgom van, amely egyből közel lehetetlenné degradálja a lehetőségeimet. Valamely társkereső oldalon felteszek egy-két képet magamról, egy normális hangvételű bemutatkozó szöveggel. Elkezdek keresgélni a regisztrációk közül, még ki nem gyűjtök pár potenciális jelöltet. Nem egyszerű feladat már ez sem, mert alapvető dolgoknak kell megfelelnie. Legyen önmagáról képe, legyen nyilvános, NE legyen kurvás képe, legyen helyesen megfogalmazott, értelmes bemutatkozó szövege.  Ne dohányozzon-drogozzon. Alkoholt se fogyasszon vagy nagyon alkalmanként.

Ezután pedig jön a jól bevált sablon szöveg, amelyet elküldök több kiválasztottnak. Itt lehetne moralizálni, hogy ez mennyire helyes vagy nem, de mindenki sablont használ. Az enyém azért kicsit más. Részben sablon, mert kiemelem, hogy az adott lányban mi fogott meg, illetve beleírom hogy ez egy részbeni sablon szöveg, hisz bármit is írok, úgyis annak fogja gondolni.

Miután megtörtént a kapcsolatfelvétel, jöhet a néhány 5-10 üzenetváltás, amiben pár alapvető dolgot megismerünk egymásról. Ezután elkérem a Fbook elérhetőségét (mert ugye mindenkinek van) és bejelölöm a kamu fiókommal. Itt egyből kiderül, hogy milyen is valójában. Egy pszichológiai tanulmány szerint, a Fbook felerősíti a negatív személyiségét az adott embernek, így tökéletesen megtudom milyen is valójában. Érzésre, itt nagyon sokan megfognak bukni, de akik mégsem, úgy rövidre fogva hamar a személyes találkozás felé terelem a szót. Mindenképp személyesen kell “elvarázsoljon”, mert az interneten keresztül nem lehet a másikat tökéletesen megismerni.

Egyszerű a fenti recept, vagy mégsem?

u.i. Most pedig megyek megnézem az új Tom Cruise filmet.

Reklámok

6 thoughts on “Társkeresés elméletben

    • Koszi a linket. Nagyon jot szorakoztam rajta (sajnos). Teljesen megertem, tudom milyenek a ferfi…akarom mondani, a puhapocsok. 🙂

  1. Hat én veled biztos nem találkoznák, te elvárod, hogy nyitottak legyenek feled a nôk, te meg zársz kamu fb al nyomulsz. Ha magad fele is rendelkeznél csak egy olyan kicai

  2. Hat én veled biztos nem találkoznák, te elvárod, hogy nyitottak legyenek feled a nôk, te meg zársz kamu fb al nyomulsz. Ha magad fele is rendelkeznél csak egy olyan “kicsi” kritikai szemlélettel, mint a nôk irányába biztosithatlak nem bem

  3. Hat én veled biztos nem találkoznák, te elvárod, hogy nyitottak legyenek feled a nôk, te meg zársz, kamu fb al nyomulsz. Ha magad fele is rendelkeznél csak egy olyan “kicsi” kritikai szemlélettel, mint a nôk irányába biztosithatlak nem tarkeresôn keresgélnél még mindig. Az realizmust becsülöm, de az egoizmust gyülölöm. Minden esetre érdekes volt olvasni hogyan gondolkodnak a férfiak. Sajnos semmi meglepô.

  4. Koszonom a velemenyed. Igen, ennyi ido utan ujra elolvastam a posztot es igazat kell adnom neked. A “kamu facebook” kifejezes, elegge felreertheto ebben a posztban. Magyarazatkent annyi, hogy valos facebook fiokom kb. 5 eve nincs es a lanyok ragaszkodtak a facebook kommunikaciohoz, ezert regisztraltam egy kep nelkuli kitalalt fantazianevvel egy fiokot. Tudjak, hogy nem valodi (teljesen ures), igy nem vezetem oket felre. Mostanaban viszont mar ezt sem hasznalom. Egyszeruen beleirom a bemutatkozo szovegembe, hogy nincs facebook fiokom es kizarolag, telefon, email, skype johet szoba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s