Kötődés

Tudom két hónap telt el amióta a blogomba írtam, ami nagyon hosszú idő. Sok minden történt velem, ami elvette az időm és energiám nagy részét. Ez nem kifogás, csak valahogy a kedvem is elmúlt már az írással kapcsolatban. Esténként az agybán a telefonomról, azért még mindig minden nap olvasom a számomra érdekes blogok íróinak posztjait és tetszésemet vagy támogatásomat egy “like”-al fejezem ki. 

Kicsit gondolkodnom kellett, hogy miről is akartam írni, de utána eszembe jutott. Néztem a mostanában kedvenc sorozatom (Dexter) egy részét, ami felébresztett bennem egy szimpátia érzést. A főhős szerelmes egy olyan nőbe, akibe nem lenne szabad, de nem tudja félretenni az érzelmeit és racionálisan dönteni (ezt hívják szerelemnek). Ezeket a képeket nézve bennem is megjelent ez az érzés, hogy milyen kellemesen bódult voltam, amikor ragaszkodtam a páromhoz és az életemet is odaadtam volna érte, csak azért hogy velem legyen. Mély érzelmek voltak ezek, amik boldogságot okoztak.

Nagyon nehéz harcolni ellene, de azt mondom muszáj. Nem lehet olyan őrült szerelmes valaki, aki mindent és mindenkit félredob és csak a szerelemnek él. Ez hülyeség, amit az ilyen “beteg” vagy mondhatni lelki sérült emberek, mint én is vagyok/voltam, nem fogadnak el. Az a személy, aki közel teljesen egyensúlyban van önmagával, nem tudja a fenti problémát megérteni, mert számára ez nem létezik. Ő neki meg van az életében a hely a munkának, barátoknak, szórakozásnak és külön a barátnőnek is. Nem keveri, nem áldozza be egyiket a másikért. Egyensúlyban éli életét.

Kevés ilyen személyt ismerek. Sokáig 2 darab ilyen volt eddig az életemben, de mostanra már csak egy lett. Az akit “elvesztettem”, beleszeretett egy fiatalabb nőbe, aki teljesen kiforgatta. Nála vélhetően a kor is közrejátszott, mivel valószínűleg a kapuzárási pánik, sodorta sok-sok nő után, egy nő (szerintem) végleges szorító karjaiba. Tökéletes agymosás. Az addig egyensúlyban lévő élete, teljesen felborult, átvette az irányítást a párja, aki mostantól a saját börtöne őre. Tudom durva szavak ezek és mások azt gondolják, hogy szívtelen vagyok vagy keseredettségemben írom, de nem. Abban az esetben, ha valaki gyökeresen megváltozik egy másik személy miatt, az nem egészséges, hanem betegség. Én tudom, én ebben éltem.

Olyan jól elemzek másokat, na de mi van velem ezen a téren? Jó kérdés, elméletben együtt vagyunk a régi párommal. Ritkán pár hetente találkozunk. Nincs már szenvedély közöttünk, mert az otthoni élete teljesen kiégeti lelkileg. Nem tudok rajta segíteni, mert nem hagyja és szerinte nem is tudnék. Idegennek érzem magam mellette. Ezt Ő is tudja, mert többször elmondtam neki. A kapcsolatunk gyakorlatilag halott. Furcsa mód egyáltalán nem érint meg úgy lelkileg, mint azt ahogy vártam. Szeretem, még mindig, de már racionálisabban látom a dolgokat. Menekülnék? Néha úgy érzem igen, de a lelkiismeretem nem enged. Ilyen vagyok, nem hagyom a másikat a legnagyobb szarban egyedül. Tudom, hogy fontos vagyok neki, Ő valószínűleg a maga módján most szeret a legjobban és szüksége van rám, mint támaszra. Meddig bírom ezt? Nem tudom, egyenlőre az egyéb teendőim miatt nincs időm valaki mással egy normális párkapcsolatra, viszont testi szükségleteim is vannak. Megcsalni, nem tudnám. Nem miatta, mert nem tudná meg, hanem magam miatt. A lelkiismeretemmel nem tudnék elszámolni.

Egyenlőre ennyi, talán hamarabb fog jönni majd a következő poszt.

 

Reklámok

2 thoughts on “Kötődés

  1. És mi van akkor, ha már önmagukban is boldog emberek élvezik egymás társaságát, nem addiktívan, de szenvedélyesen, szabad akaratból döntve a másik mellett, tűzzel, őszintén, sok humorral? Ez a valódi felnőtt személyiségek szerelme. Az emberek 95%-a felnő, ivaréretté válik, de érzelmeiben, reakcióiban, belső identitásában ovis vagy max kisiskolás szinten marad. Nagyon ritka a lelkileg önmagában is megálló -pl egyedüllétet jól tűrő, kudarcot egésszségesen feldolgozó, stb -, valóban felnőtt személyiség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s