Dr. Csernus Imre – A Férfi

Úgy gondolom, mivel ez a könyv maradandó hatással volt rám, muszáj írnom róla egy részletesebb bejegyzést. Szégyen szemre hosszú idő óta ez volt az első, amit végigolvastam.

Az első negyven oldalon, először magamra, majd pedig a szüleimre ismertem rá. Megértettem, hogy a szüleim kapcsolata miatt lettem kapcsolatfüggő. Olyan gyerekkori behatások értek, amik következményei miatt az összes kapcsolatom már a kezdetek óta halálra volt ítélve. Én alkalmatlan voltam a “férfi” szerepre, mert én mindig olyan társat kerestem, aki a “pótmama” volt. Akarva akaratlanul is lassan, minden szerelmet elpusztított, hogy mellettem a nő nem tudott Nő lenni. Hol tudatosan, hol tudatalatt, mind rájött hogy nem jó velem. Rátelepszem, mint gyerek az anyjára.

Egy dolog biztos, jobban megismertem önmagamat, sok miértre megkaptam a választ, ami teljessé tette bennem a képet. Megtudtam, hogy azért kerültem a szüleimet, mert tudat alatt haragudtam rájuk, azért amivé váltam. Ez megváltozott bennem. Elmúlt a harag és most már csak szánalmat érzek, mert az Ő életük, az Ő sorsuk, azon én nem tudok változtatni, de a sajátomon igen!

Fura ezeket leírni, kicsit hülyén is érzem magam, de egyáltalán nem fájdalmas. Már nem az.

A könyv felénél-vége felé, azt vártam, hogy valahol benne lesz a “Szent grál” és megtanít arra, hogyan váljak a jövőben igazi férfivá, nem egy puha pöccsé (pp). Nem volt ilyen, mert rájöttem nem is lehet ilyen benne, hisz mindenki más, nincs univerzális “javítókulcs”.

Gondolkodóba ejtett viszont a “hordalék”, ami a könyv után maradt vagy változott bennem. Szabadabb a kommunikációm, könnyebben megnyílok és vállalom fel a véleményemet. Stabilabbnak érzem az énemet, mert már nem érzem magányosnak magam. Megbizonyosodtam arról, hogy helyes az érzelmek kimutatása, sőt ez egy olyan jellem, ami a legtöbb pp-ben nincs meg. Mivel elmúlt a magány nyomasztó érzése, már nem “üldözöm” a nőket, kiélvezem azt a szerepet, amit várakozásnak, ismerkedésnek, udvarlásnak hívnak.

Nem sietek, az idő már nekem dolgozik!

Kíváncsi leszek, hogy a könyv másik része, ami “A Nő”-ről szól, milyen lesz?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s